Geplande activiteiten 2023 en 2024

Geplande activiteiten 2023 en 2024

31 oktober 2023: Feestelijk lustrumsymposium ONF – Blijven verbinden

Op 31 oktober 2023 vieren wij ons eerste lustrum. Dit doen we met een symposium over het nut van samenwerken en verbinden met als doel transparante, onderling afgestemde kwalitatieve patiëntenzorg.

Datum, tijd en locatie
Datum:            Dinsdag 31 oktober
Ontvangst:      vanaf 16.30 uur
Symposium:   17.00-21.00 uur
Napraten:       21.00-21.30 uur
Locatie:           De Skâns, Loaijersstrjitte 2, 8401 DV Gorredijk

Accreditatie
Het symposium wordt ter accreditatie aangeboden bij Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN).

Aanmelden
U kunt zich reeds aanmelden voor het symposium via e-mailadres info@oncologischnetwerkfriesland.nl, met vermelding van uw BIG-nummer indien accreditatie gewenst is. Aanmelden is kosteloos.

Samen komen we verder
Aandacht voor wetenschap, opleiding en innovatie is er al vanaf het begin bij het ONF. Ons motto is ‘Samen komen we verder’. De afgelopen 5 jaar is er gewerkt aan overlegstructuren, MDO’s, zorgpaden en manieren om de zorgprofessional via tumorwerkgroepen in diens kracht te zetten. Intussen is de organisatie van het ONF gegroeid en bestuurlijk ontwikkeld. Regionaal en landelijk zijn er ontwikkelingen die invloed hebben op het netwerk, waarvan overlegstructuren in de Noordoost-regio en landelijk, SONCOS en het Integraal Zorgakkoord (IZA) bekende uitingen zijn. Het ONF wil samenwerken met patiënten, oncologische organisaties en netwerkpartners in de regio, in de 1e lijn en in de palliatieve zorg. Het ONF wil blijven verbinden!

Programma
Het programma van ons feestelijke lustrumsymposium bestaat uit diverse presentaties, waarbij eerst vanuit het ONF de voorzitter van de stuurgroep en één van de zes bestuurders van het ONF aan het woord komen. Regionaal en landelijk zal daarna door externe sprekers over kansen en bedreigingen voor het netwerk gesproken worden.
Daarna horen we het verhaal van Henk de Jong – voormalig hoofdtrainer van SC Cambuur, bekende Nederlander en Fries – over zijn ziekteproces. Voetbal gaat ook over winnen en verliezen en persoonlijke verhalen, waar we allemaal wat van kunnen leren.

Tijdens de pauze kunt u genieten van een buffet. Netwerken betekent met elkaar praten en samen eten is daarbij een goede voedingsbodem.

Na het buffet gaan we door met het tweede deel van het programma, waarbij we het belang van goede palliatieve zorg onder de aandacht willen brengen. Anneke Krul – anesthesist – rondde recent haar opleiding tot kaderarts palliatieve zorg af. Zij neemt ons mee naar nieuwe medische aspecten van palliatieve zorg. In de daarop volgende presentatie is er aandacht voor de organisatie van de palliatieve zorg in Friesland en de verbinding met het ONF. Het symposium wordt muzikaal en feestelijk afgesloten door cabaretier Barbara Breedijk.

Begin september publiceren wij het definitieve programma.

We zien u graag op 31 oktober!

5 februari 2024: Symposium Wereldkankerdag 2024

Tijd: 16.00-21.00 uur
Locatie: Auditorium MCL
Aanvullende informatie over het programma volgt.

5 februari 2024: Zingen voor kanker op Wereldkankerdag 2024

Tijd: volgt
Locatie: Antonius Sneek, MC Leeuwarden, Nij Smellinghe Drachten, Tjongerschans Heerenveen
Aanvullende informatie over het programma volgt.

26 mei 2024: ONF Zorg voor Kanker Sponsorloop

Tijd: 07.00-20.00 uur
Route
De ONF Zorg voor kanker sponsorloop is een uniek evenement waar we met een team van lopers, fietsers en meerdere ondersteuners aan meedoen, allen mensen uit de zorg die verbinding hebben met het ONF.
Het is een non-stop estafetteloop van ca. 120 kilometer door de provincie Friesland.
De start is bij Pathologie Friesland in Leeuwarden. Van daaruit lopen wij langs de inloophuizen van De Skulp, ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen en ziekenhuis Antonius in Sneek terug naar Leeuwarden langs het MCL naar de finish bij het RIF.
De route is opgedeeld in meerdere etappes. Je kunt zelf bepalen hoever je loopt, met een minimale afstand van 5 km. Elke etappe wordt gelopen door 1 of meer hardlopers. Bij vooraf vastgestelde wisselpunten wordt het estafettestokje doorgegeven aan de volgende loper(s) die daar klaar staat/staan.
De lopers worden begeleidt door 1 of meer fietsers. Ook de fietsers kunnen aangeven hoever zij willen fietsen.
Goede doel
Het definitieve doel wordt nog vastgesteld, maar is altijd ten behoeve van kankerpatiënten.
Wil je meedoen?
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@oncologischnetwerkfriesland.nl
Ook voor vragen of aanvullende informatie kun je een bericht sturen naar info@oncologischnetwerkfriesland.nl 

Aanvullende informatie over het programma volgt.