31 oktober 2023: Feestelijk lustrumsymposium ONF – Blijven verbinden

31 oktober 2023: Feestelijk lustrumsymposium ONF – Blijven verbinden

31 oktober 2023: Feestelijk lustrumsymposium ONF – Blijven verbinden

Op 31 oktober 2023 vierden wij ons eerste lustrum met een symposium over het nut van samenwerken en verbinden met als doel transparante, onderling afgestemde kwalitatieve patiëntenzorg.

Datum, tijd en locatie
Datum:            Dinsdag 31 oktober 2023
Locatie:           De Skâns, Loaijersstrjitte 2, 8401 DV Gorredijk

Accreditatie
Het symposium is geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) voor 3 punten.

Samen komen we verder
Aandacht voor wetenschap, opleiding en innovatie is er al vanaf het begin bij het ONF. Ons motto is ‘Samen komen we verder’. De afgelopen 5 jaar is er gewerkt aan overlegstructuren, MDO’s, zorgpaden en manieren om de zorgprofessional via tumorwerkgroepen in diens kracht te zetten. Intussen is de organisatie van het ONF gegroeid en bestuurlijk ontwikkeld. Regionaal en landelijk zijn er ontwikkelingen die invloed hebben op het netwerk, waarvan overlegstructuren in de Noordoost-regio en landelijk, SONCOS en het Integraal Zorgakkoord (IZA) bekende uitingen zijn. Het ONF wil samenwerken met patiënten, oncologische organisaties en netwerkpartners in de regio, in de 1e lijn en in de palliatieve zorg. Het ONF wil blijven verbinden!

Programma

link en afbeelding programma

klik op de afbeelding om het programma te bekijken

Het programma van ons feestelijke lustrumsymposium bestond uit diverse presentaties, waarbij eerst vanuit het ONF de voorzitter van de stuurgroep en één van de zes bestuurders van het ONF aan het woord kwamen. Regionaal en landelijk werd daarna door externe sprekers over kansen en bedreigingen voor het netwerk gesproken.
Daarna hoorden we het verhaal van Henk de Jong – hoofdtrainer van SC Cambuur, bekende Nederlander en Fries – over zijn ziekteproces. Voetbal gaat ook over winnen en verliezen en persoonlijke verhalen, waar we allemaal wat van kunnen leren.

Tijdens de pauze genoten we van een buffet. Netwerken betekent met elkaar praten en samen eten is daarbij een goede voedingsbodem.

Na het buffet gingen we door met het tweede deel van het programma, waarbij we het belang van goede palliatieve zorg onder de aandacht wilden brengen. Anneke Krul – anesthesist – rondde recent haar opleiding tot kaderarts palliatieve zorg af. Zij nam ons mee naar nieuwe medische aspecten van palliatieve zorg. In de daarop volgende presentatie was er aandacht voor de organisatie van de palliatieve zorg in Friesland en de verbinding met het ONF. Het symposium werd muzikaal en feestelijk afgesloten door cabaretier Barbara Breedijk. Zij maakt voor het ONF een nieuw lijflied.