12 mei 2023 Congres Kanker & Leven

12 mei 2023 Congres Kanker & Leven

Hoe kunnen we de zorg voor gevolgen van kanker met elkaar verbinden? Op 12 mei 2023 staat deze vraag centraal tijdens het congres Kanker & Leven. Het ochtendprogramma wordt georganiseerd door de Taskforce Cancer Survivorship Care, het IKNL, de NFK en het ROS-netwerk. Het middagprogramma wordt georganiseerd door het ONF en ROS Friesland

Door innovatieve behandelingen en onderzoeken is kanker steeds meer een chronische ziekte geworden. Voor, tijdens en na het behandel/ziekteproces is het van belang dat er een goede samenwerking is om te zorgen dat patiënten op een makkelijke manier de juiste zorg op de juiste plek kunnen vinden. Tijdens het congres gaan we in op het belang van goede samenwerking en maken we kennis met elkaar. Daar wilt u toch ook bij zijn?

In de ochtend kunt u de landelijke livestream vanuit huis volgen;
In de middag kunt u het regionaal symposium in het Nij Smellinghe Ziekenhuis in Drachten bezoeken.

Voor wie:
Het congres is multidisciplinair; alle (zorg)professionals uit alle lijnen zijn welkom. Ook onderzoekers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit congres. Stuur deze uitnodiging vooral door.

Programma
Ochtendprogramma
9:15 – 12:00 uur | landelijke livestream
Het ochtendprogramma bestaat uit diverse presentaties door deskundigen. Zo is er een interview/gesprek met een voormalig secretaris-directeur van de Nederlandse Sportraad die haar zoon verloor na een lange strijd tegen leukemie en die een pleitbezorger is voor meer beweging en sport voor langdurig zieken. Ook is er een panelgesprek over samenwerken aan de gevolgen van kanker.
Bekijk hier het volledige ochtendprogramma.

Middagprogramma
13:30 – 17:00 uur | regionaal symposium in het Nij Smellinghe Ziekenhuis in Drachten
Het middagdeel is gericht op het stimuleren van de vorming van oncologische zorgnetwerken aan de hand van specifieke zorgthema’s rond de oncologische zorgbehandeling. Door samenwerking kunnen we anticiperen op de toekomst waar een verschuiving van zorg naar 1e en 0e lijn een oplossing biedt. Doel is om met elkaar het gesprek hierover te voeren en daadwerkelijk na de bijeenkomst met elkaar aan de slag te gaan.
Bekijk hier het volledige middagprogramma.

Kosten
Hele dag – regulier tarief: €185,00
Alleen de ochtend of middag – regulier tarief: €120,00
Studenten – alleen de ochtend of middag: €45,00
Studenten – hele dag: €85,00

Accreditatie wordt aangevraagd bij ABAN, ADAP, NIP, ABSG, VSR en KNGF.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mathilde Winsser of Julia Wijnia.

We hopen u op 12 mei te mogen verwelkomen!